Groene smoothie

Als je het leuk vind of niet, groene smoothies zijn nu zeker een ding. En ze zijn eigenlijk heel lekker, afhankelijk van hoeveel je er over weet. Ik zal later de kritieke kwestie van textuur aanpakken; Voor nu, laten we smaak aanpakken.

Groene Smoothie

Er zijn twee benaderingen voor groene smoothies. De ene is om sommige groente te verbergen in een anders zoete smoothie. Spinazie werkt goed hier, aangezien de smaak makkelijk wordt overspoeld met andere smaken. De andere benadering is om de groente te omarmen en de smaak te evenwichten zoals u met een sap wilt. Kies een zoete of hartige aanpak (voor hartig, sla het fruit over en voeg een knippie zout of zelfs een beetje sojasaus toe, als je dat lust. Denk dan aan ingrediënten die een goede salade of soep zouden maken, en ze zullen waarschijnlijk heel goed samen proeven. Hartige groene smoothies zijn een geweldige plek om te experimenteren met groene kruiden.

De textuur van uw smoothie verbeteren

Een goede fruit smoothie heeft een bevredigende, romige smaak en is niet merkbaar ijzig. Het moet zijn textuur en romigheid behouden, aangezien het een beetje opwarmt, zodat u het niet in de eerste acht seconden moet op eten. En als je het laat, zou je zelf kunnen bedriegen in het denken dat je een lekker dessert proeft. Een goede groene smoothie moet absoluut, perfect glad zijn, met een beetje van hoog vette ingrediënten. Hier zijn mijn top tips voor het bereiken van dat niveau van smoothie bliss.

Ingrediënten voor betere textuur

Zaad boter: Niets neemt een zoete smoothie van matige romigheid to crème de la crème zo gemakkelijk als een eetlepel of twee pinda, amandel of andere noten of zaad boter van uw keuze.
Avocado: is een tweede aanspraak maken op de meest magische voorloper van romigheid voor smoothies, en het is veruit de beste keuze voor groene smoothies. U kunt zelfs een halve avocado op het laatste moment toevoegen om de textuur van een smoothie op te lossen die gewoon niet werkt zoals u had gehoopt. Het smelt ook smaken. Wees niet bang om ook de avocado truc te proberen met fruit smoothies.
Gekookte Havermout: In zowel zoete en hartige smoothies verricht een paar eetlepels gekookte havermout wonderen om romige textuur toe te voegen.
Griekse Yoghurt: In bijna alle smoothie-typen vult een beetje Griekse yoghurt een mooie textuur uit.
Kokosolie: In groene smoothies waar uw ingrediënten niet te koud zijn, voeg je een eetlepel of twee kokosnootolie, dat voegt romigheid toe en geeft een fijne kokosnoot geur aan de mix.

IJzig lekker

Het blenden van ijsblokjes met je ingrediënten kan het moeilijk maken om een goede consistentie te krijgen, dus als je voor een doe tijd wat smoothie-ingrediënten kunt vriezen, moet je dat doen. Ik zou schatten dat de beste consistentie voor een fruit smoothie meestal komt uit het gebruik van tweederde bevroren ingrediënten waar mogelijk. Individuele blender erg zullen variëren, dus speel rond om te zien wat het beste werkt.

Vruchten is voor het grootste deel iets waar je niet lang bij stil hoeft te staan in de meeste gevallen. Gepelde gehele of gesneden bananen, bessen en kersen, gesneden groene appel, tropische vruchten, druiven en vele andere vruchten bevriezen mooi en zijn nog steeds goed mixen in een normale mixer zolang je ze klein hebt gesneden en genoeg vloeistof hebt toegevoegd. Hoge snelheids mixers kunnen grote stukken bevroren fruit zonder veel moeite aan, zolang er wat vloeistof is om ze te verpulveren.

Afhankelijk van de sterkte van uw mixer kan het ook de moeite waard zijn om een deel van de vloeibare ingrediënten te bevriezen. Notenmelk, yoghurt, koffie (met of zonder melk toegevoegd), en zelfs sappen kunnen in ijsblokjes worden bevroren en direct aan de blender toegevoegd worden. Sommige van deze kunnen een beetje ijzig worden, maar als er een keuze bestaat tussen het toevoegen van bevroren sap blokjes en gewone ijsblokjes op een recept, is het de moeite waard om het sap te bevriezen om de smaak niet te verdunnen.