Frambozen Smoothie

Frambozen smoothie

Frambozen smoothies zijn een verfrissend dessert, een snack of een geweldige ontbijt optie voor onderweg. Probeer een van je favoriete verse of bevroren bessen toe te voegen om je eigen spin aan dit recept te geven.

Lekker en gezond!

Frambozen zijn vooral hoog in vitamine C, evenals een goede bron van voedingsvezel. De antioxidanten die uniek zijn voor frambozen bieden krachtige bescherming, en hun antioxidant activiteit is ongeveer 50% hoger dan aardbeien. De fytonutriënten (planten nutriënten) in frambozen bieden ook antimicrobiële en anti carcinogene bescherming. De voedingssupplement, ellaginezuur, in veel gezondheidswinkels, wordt meestal gemaakt van rode frambozen.

Uit studies blijkt dat bevroren frambozen hun antioxidant activiteit niet significant beïnvloeden, wat het beste nieuws ooit is!

Sommige mensen houden niet van frambozen zaden in hun smoothie. Als dit ook voor u geld, probeer dan de vloeibare basis van uw smoothie te mengen en alleen de frambozen eerst die kleine jongens op te malen. Als alternatief kan een hoog vermogen-blender, zoals een Vitamix of Blendtec, de zaden tot een poeder vermalen.

Hoe maak je het?

In een blender, wervel banaan, sinaasappelsap, yoghurt en frambozen tot glad. Combineer deze heerlijke combinaties samen, of meng en match om uw eigen variaties te creëren.
Variatie 1: 1 kopje vanille sojamelk en 1 kop bevroren frambozen, aardbeien of bramen.
Variatie 2: 1 kopje jus d'orange, 1 kop gewone yoghurt, 1/3 kop gehakte verse dadels en 1 eetlepel
honing.
Variatie 3: 1 kopje chocolademelk, 1 banaan en 1 eetlepel pindakaas.
Variatie 4: 1 kop mango of papaya brokken, 1 kop ananas sap, en 1/2 kopje vanille yoghurt.
Variatie 5: 1/2 kop wortelsap, 1/2 kopje jus d'orange, 1/2 kop plain yoghurt, 1 banaan en 1 eetlepel honing.

Super voedsel tip!

Niet alle smoothies zijn vergelijkbaar, vooral als het gaat om voeding. Wanneer u uw smoothies baseert op superfoods, u kunt een voedingswereld in één glas mengen - soms 100-300% meer nutriënten waarde vergeleken met smoothies zonder superfood.

Inclusief snelle en smakelijke smoothies kan u zelfs helpen om een aantal van uw gezondheidsdoelen te bereiken, met inbegrip van gewichtsverlies, aanzienlijk huid verbeterting of een betere spijsvertering!

Smoothies kunnen ook werken als een snelle, lage calorie maaltijdvervanging, die je binnen 5 minuten kan opslurpen. Een snelle oplossing om je lichaam te resetten na een vakantie vol ongezond eten. Zorg ervoor dat u de juiste weg bouwt door goede eiwitbronnen (ook superfoods) te gebruiken zoals kefir of andere gekweekte zuivel zoals yoghurt, noten en ongelooflijke helende groente zoals boerenkool en spinazie.

Voeg dan antioxidantrijke vruchten zoals frambozen, kersen, granaatappel en bosbessen toe.

Chia zaad

Chia zaden, een super voedsel eiwitbom, zijn ook hoog in plantaardige omega 3's. In tegenstelling tot lijnzaad, moeten de chia zaden niet worden gemalen om de voordelen te ontgrendelen, en chia voegt heerlijke crunch en textuur toe om u te helpen voelen dat uw smoothie meer is als een maaltijd.

Bevroren bessen zijn geweldig voor een smoothie, zoals u reeds al heeft gelezen zijn bessen zijn veel meer dan alleen een smoothie basis. Dus waar wacht u nog op? Blenden maar!